Skip to main content

CONCEPT DESIGN

Om een idee voor een set, een special prop, een set piece of zelfs een animatronic of creature te visualiseren kunnen we het idee verwerken in een tekening die inzichtelijk maakt hoe iets er gaat uitzien en wat de sfeer gaat zijn. Dat kan voor de feel en look voor losse props maar ook in pre productie voor een hele film. De tekeningen worden in nauw overleg gemaakt en helpen iedereen betrokken bij het project om ideen concreter te maken en een beeld te krijgen van hoe iets eruit kan gaan zien.

3D MODELLEREN EN VISUALISATIE

Wat geldt voor concept design gaat bij 3D visualisatie nog een stap verder doordat je bij deze techniek in de tekening kan ‘rond kijken’; je kan op je computer in een set of om een object bewegen wat de ruimtelijkheid inzichtelijker maakt. Het op deze manier uitwerken van een idee kan bovendien tijd en geld besparen omdat je oplossingen voor problemen kan zoeken voordat iets fysiek moet worden gemaakt. Een extra mogelijkheid bij deze techniek is om de 3D tekening te 3D printen om een ruimtelijk model te krijgen.

SET EN PROP DESIGN

Bij set en prop design is het belangrijkste doel om iets op een relatief eenvoudige manier te visualiseren voor er iets gebouwd hoeft te worden. Zo kunnen beslissingen worden genomen voordat er grote kosten worden gemaakt en kan iedereen die bij een productie betrokken is zich een beeld vormen van hoe iets eruit gaat zien. Ook is hierbij het bepalen van de stijl belangrijk om te zien dat die past in de sfeer van de film en klopt met het beeld dat een regisseur en producent in hun hoofd hebben en dit inzichtelijk te maken naar anderen die meewerken op het project.