Skip to main content

REGEN

Met onze professionele regenuitrusting kunnen we regen maken voor een grote set tot een zeer plaatselijk klein buitje. We beschikken over twee regentorens die tot op een hoogte van 9 meter geraken waardoor het gebruik van een hoogtewerker in veel gevallen niet nodig is. Daarnaast beschikken we nog over verschillende kleinere torens om de oppervlakte van de regen te vergroten.

We kunnen onze regeninstallatie gebruiken in de studio waarbij we zorgen voor opvangbakken.We kunnen een tankwagen met 8000 liter water voorzien op de set voor het geval er geen brandkraan op de set aanwezig is.

 

WIND/LUCHT

We beschikken over verschillende windmachines om in diverse situaties op de set wind te maken. Onze elektrische windmachines zijn geschikt om te gebruiken in de studio en op locatie. De windmachine met benzine motor is zeer geschikt om wind te maken op moeilijk bereikbare locaties.

Verder beschikken we ook over een arsenaal van luchtdrukkanonnen om effecten te doen van een kleine luchtverplaatsing tot een grote luchtdruk explosie. Onze geavanceerde firing systems laten toe om luchtdrukkanonnen perfect getimed te laten afgaan met pyrotechnische effecten.

 

MIST/ROOK

Voor verschillende situaties zijn we in staat verschillende soorten mist en rook te maken, of dat nu gaat over een grote mist scene in een bos of een rokerige kroeg. We beschikken ook over een dry ice machine die rook maakt die dicht bij de grond blijft.

 

SNEEUW

Met diverse soorten kunstsneeuw kunnen we voor verschillende sneeuw effecten zorgen. We doen zowel vallende sneeuw als liggende sneeuw en zijn in staat grote sets van een pak sneeuw te voorzien.

We werken met papier, cellulose, biodegradable sneeuw of schuim, al naar gelang de situatie en de omstandigheden. De biodegradable sneeuw werkt heel goed voor vallende sneeuw en voor close ups.

 

 

PYROTECHNIEK

We zijn in het bezit van een licentie om pyrotechnische effecten te doen voor film. Dit gaat van een kogelinslag of bodyhit tot een grotere explosie.

We gebruiken onze ervaring in het bouwen met breakaway materialen in combinatie met pyrotechnics om een effect zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

VUUR

Van een kampvuurtje tot een brandende kerk…we vinden altijd een oplossing om het gewenste resultaat op de set te bekomen. Hiervoor gebruiken we systemen op gas of naar gelang het effect maken we onze eigen brandpasta.Als de situatie erom vraagt werken we samen met een gecertificeerde brandweerman die ons bijstaat tijdens het effect en vooraf ook een risico analyse kan maken.

Met ons geavanceerde firing system kunnen we op afstand iets doen ontbranden zodat we de timing altijd onder controle hebben.

 

 

MECHANISCHE EFFECTEN

Onze werkplaats is uitgerust om de meest uiteenlopende mechanische effecten in te kunnen maken. Denk hierbij aan constructies die een bepaalde beweging moeten kunnen maken of waar iets op staat zoals een gimble. Dat kan gaan om grote constructies maar ook voor het fijnere mechaniek kan je bij ons terecht.

We hebben ook veel ervaring met het werken met hydrolische en pneumatische systemen.

Ook mechaniek waar elektrisch gestuurde elementen in verwerkt zitten kunnen wij maken zoals iets wat aangedreven wordt door servomotortjes of een prop waar een digitaal schermpje in verwerkt zit dat moet werken.

 

 

HARNASSEN EN BODY EXTENTIONS

We hebben een uitrusting om verschillende vliegeffecten van acteurs en figuranten mee te doen in de studio. Ook maken we harnassen op maat voor onder grote kostuums of om grotere models door een puppeteer te laten bedienen.

We maken ook digilegs, een soort stelten op maat voor acteurs of figuranten waarmee iemand, mits geoefend kan lopen zonder te steunen.

 

 

SUIKERGLAS

We hebben ons de laatste jaren toegelegd op het maken van flessen in breakaway glas. Naast flessen kunnen we ook andere objecten in breakaway glas maken zoals borden of een hangslot. De flessen die we standaard maken zijn op deze site terug te vinden onder rental/sales.

Op aanvraag maken we andere props van breakaway glas, neem hiervoor contact met ons op.