Skip to main content

MINIATUREN

Miniaturen worden in filmproducties gebruikt om een effect te bekomen wat op ware grootte ofwel te duur is ofwel niet mogelijk. Denk hierbij aan het ontploffen van een gebouw of het instorten van een brug. Er wordt niet altijd gedacht aan het werken met miniaturen omdat er met vfx natuurlijk veel kan worden opgelost. Maar in veel gevallen kan het toch interessant zijn voor een productie om miniaturen te combineren met vfx. Niet alleen kan het effect op de set of in de studio worden gedraaid zodat je meteen het resultaat kan zien, ook kan het iets onverwacht opleveren wat met vfx alleen niet zou ontstaan omdat het een live action is.

Wij hebben geruime ervaring met het maken van miniatures en het uitvoeren van de effecten wat betekent dat we het hele traject kunnen doen, van het uittekenen van het concept tot en met het effect op de set.

SPECIAL PROPS

We houden ons al jaren bezig met het maken van special props. Door onze ervaring en brede materiaalkennis zijn we in staat zeer uiteenlopende props te maken. Van zeer klein en gedetailleerd, waarbij we gebruik kunnen maken van onze 3D printers, tot grote mechanische constructies. We kunnen ook elektronische elementen verwerken in de props, bijvoorbeeld een ingebouwd beeldschermpje dat werkt of iets in of aan het object dat moet kunnen bewegen.

Bij special props doen we alles van het uitwerken van het idee, het maken van technische tekeningen tot het decoreren en afwerken. Als nodig bedienen we mechanische constructies op de set of voeren we een ander effect met de prop uit.

STUNT PROPS

Bij het maken van stuntprops ligt de uitdaging erin om een prop er zo echt mogelijk uit te laten zien (of zo dicht mogelijk bij het orgineel) en er voor te zorgen dat de prop doet wat hij moet doen; zacht zijn, breken of juist niet, buigen of juist stijf blijven, inschuiven, uit elkaar vallen..wij vinden een oplossing om de actie waar de stuntprop bij gebruikt wordt zo goed mogelijk te laten verlopen door een prop te maken die voldoet aan alle eisen.

SUIKERGLAS EN BREAKAWAY PROPS

We hebben ons de laatste jaren toegelegd op het maken van flessen in breakaway glas. Naast flessen kunnen we ook andere objecten in breakaway glas maken zoals borden of een hangslot. De flessen die we standaard maken zijn op deze site terug te vinden onder rental/sales.

Op aanvraag maken we andere props van breakaway glas, neem hiervoor contact met ons op.

DECORSTUKKEN

Naast special props maken we ook grotere objecten waarbij de nadruk wat meer ligt in de constuctie. Hierbij maken we altijd eerst technische tekeningen om alle informatie voor het maken van het object te verzamelen. Het bouwen en afwerken gebeurt in onze werkplaats waar we alle machines en materiaal dat we nodig hebben tot onze beschikking hebben. Indien gewenst maken wij ook concept tekeningen om het idee voor het object visueel uit te werken.

3D PRINTER

Voor het maken van props en onderdelen voor het realiseren van special effect maken wij steeds vaker gebruik van onze 3D printer. We kunnen in verschillende materialen printen die het mogelijk maken de meest geschikte eigenschappen te selecteren voor het gewenste resultaat, bijvoorbeeld een sterker materiaal voor kleine onderdelen of een flexibeler of doorzichtig materiaal voor kleine props of objecten zoals de wesp.

Waar de 3D printer ook voor kan dienen is om props of set pieces die groot en bewerkelijk zijn eerst in het klein in 3D te printen om te kunnen presenteren zodat je kan visualiseren hoe het er uiteindelijk in het groot gaat uitzien. Om een 3D model in het klein te hebben geeft ook veel informatie over het uiteindelijke object op ware grootte.

Tevens kunnen wij op aanvraag kleine objecten 3D printen, daarvoor kan met ons contact worden opgenomen.